RhizoVital ®42 i Promot ® Plus omogućuju presadnicama uspješniji i zdraviji rast u polju te sprječavaju polijeganje
Bez obzira radilo se o konvencionalnom načinu uzgoja, koji bi se iz više razloga trebao napuštati, ili ekološkom načinu proizvodnje, zdrava i uravnotežena mikroflora tla, preduvjet je za uspješnu…
Continue readingPro-eco na Viroexpu 2016 (26.02. do 28.02.2016.)
I ovog smo proljeća na Viroexpu! Pripremili smo nove proizvode, savjete i saznanja koja želimo podijeliti s Vama. Pronađite nas u hali 2. Vidimo se!
Continue readingEkološki pripravci i gnojiva za jedini održiv način poljoprivredne proizvodnje
Danas, u vremenu interneta, kada su nam mnoge informacije dostupne, kada svakodnevno možemo čitati o štetnosti različitih kemijskih dodataka prehrani i dodataka u procesu proizvodnji hrane vrlo je važno…
Continue readingGnojidba ozimih žitarica u ekološkom uzgoju
Bliži se vrijeme sjetve, naše savjete o gnojidbi ozimih žitarica pročitajte u Edukativnom kutku.
Continue readingGnojidba ozimih žitarica u ekološkom uzgoju
Gnojidba je izuzetno važna agrotehnička mjera u proizvodnji ozimih žitarica, a količina uvelike ovisi o stanju tla, predkulturi i planiranim prinosima te potencijalnim mogućnostima proizvodnih sorti. Za dobru i kvalitetnu…
Continue readingIlsamini – folijarna prihrana u ekološkoj proizvodnji / ojačivači bilja u stresnim situacijama
Redovito i pravilno gnojene kulture dobro se razvijaju, otpornije su na bolesti , daju redovite i dobre prinose. Folijarna prihrana postiže uvijek dobre rezultate. Neophodna je u nasadima koji nemaju…
Continue readingSuzbijanje crvene grinje – tekuti na ekološki prihvatljiv način
Slobodno živuća ektoparazitska crvena grinja Dermanycus galline poznata kao tekut smatra se najštetnijim parazitom peradi, a posebno velik problem stvara kod uzgoja kokoši nesilica. Grinja je nametnik koji se pojavljuje…
Continue readingOpasan štetnik koštičavog voća – žilogriz (Capnodis tenebrionis)
Porastom temperatura odrasli kornjaši žilogriza postaju aktivni i počinju raditi štete na koštičavom voću grizući peteljke lišća i mlade izboje. Upravo sada je vrijeme za praćenje pojave odraslih štetnika,…
Continue readingAlgovital®Plus – pomoć biljkama u stresnim situacijama
Stresne situacije na poljoprivrednim kulturama, kakvim u posljednje vrijeme svjedočimo, izazivaju ekstremne vremenske pojave. Kasno proljetni i ranojesenski mrazevi, tuča ili suša, jaki i olujni vjetrovi te poplave koje su…
Continue readingGnojidba kukuruza u ekološkom uzgoju
Prošla godina je zbog obilnih kiša bila vrlo nepovoljna za uzgoj kukuruza i drugih poljoprivrednih kultura. Uz vjeru da će nam vremenski uvjeti ove godine biti naklonjeniji, za dobar…
Continue readingPrirodna prevencija polijeganja sadnica
S ciljem smanjenja negativnih posljedica primjene kemijskih sredstava, koja zbog razvoja rezistentnosti s vremenom postaju sve manje učinkovita, u današnje vrijeme težište sve više stavljamo na ekološkuzaštitu bilja. Za potrebe ekološkog uzgoja…
Continue readingGnojidba trajnih nasada u ekološkom uzgoju
Gnojidba trajnih nasada: voćnjaka, maslinika i vinograda izuzetno je važna agrotehnička mjera kojom se podržava potrebna razina hranjiva u tlu i ravnoteža među pojedinim hranjivim elementima neophodnim za normalan…
Continue readingOsnovna gnojidba masline u ekološkom uzgoju
Poznate su prednosti ekološkog ili organskog uzgoja – čuva se plodnost tla, kvaliteta vode (smanjuju se nitrati u tlu), energija se racionalnije koristi. Osim toga, eko uzgoj čuva biološku…
Continue readingEkološko suzbijanje zemljišnih štetnika
Protekla zima s nadprosječno visokim temperaturama pogodovala je prezimljavanju velikog broja zemljišnih štetnika. Izrazito velik broj štetnika se pojavljuju na poljima gdje nisu provedene potrebne agrotehničke mjere kojima se…
Continue readingZaštita i pomoć biljkama u stresnim situacijama
Pomognite biljkama u lošim vremenskim uvjetima ojačivačima bilja i zaštitinim sredstvima dozvoljenim u ekološkoj proizvodnji. Ojačivače bilja pripoizvodi njemačka tvrtka Biofa Ag koja se već 25 godina uspješno bavi biološkom…
Continue reading